Inwoners komen met integriteitsmelding tegen wethouder Jaeger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Inwoners komen met integriteitsmelding tegen wethouder Jaeger

HILVERSUM - Nu is het in ieder geval zeker dat er een integriteitsmelding is gedaan tegen wethouder Wimar Jaeger. Maandagochtend heeft Edwin van Wijk de envelop namens 22 Hilversummers hoogstpersoonlijk afgeleverd op het raadhuis.

Het initiatief om een melding in te dienen bij de gemeente is van Lianne Blom. Toen deze krant vrijdag bekendmaakte dat er een onderzoek is gestart naar de vermeende dubbelrol van de wethouder van Evenementen, Media, Cultuur en Economie werd het de Hilversumse niet duidelijk of hier een integriteitsmelding aan ten grondslag ligt.

Op Facebook plaatste zij van de week een bericht. De Hilversumse vindt het vaag wat de toetsing van burgemeester Pieter Broertjes inhoudt nadat De Gooi en Eembode had aangekaart dat Jaeger een niet vermelde nevenfunctie heeft (secretaris Dutch Media Foundation).

Nu er een eerste screening is gestart, is de informatie uit het raadhuis summier. Verder dan dat er een onderzoek loopt naar aanleiding van onze berichtgeving en dat de gemeente pas naar buiten treedt als de screening is afgerond, komen pers en belangstellende inwoners niet. Ook politieke partijen houden de mond dicht totdat de resultaten van het onderzoek bekend zijn.

"Het is voor mij irritatie dat niemand zijn mond opendoet. Daar krijg ik een doofpotgevoel van", aldus Blom. Zij vindt dit niet passen bij een transparant openbaar bestuur. Daarom heeft Blom besloten zelf een officiële melding te doen bij de burgemeester, zodat er een onderzoek komt volgens het stappenplan dat de gemeente heeft. 

Daarbij riep ze andere Hilversummers op om deze melding te steunen. Dat resulteerde in 22 ondertekenaars. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>