Voor CDA-raadslid Gerben van Voorden gaat de spoorboom omhoog.
Voor CDA-raadslid Gerben van Voorden gaat de spoorboom omhoog. Foto: Bastiaan Miché

Bewoners met kleine spoorboom voor raadhuis

Buurt / wijk

HILVERSUM - Met neppaspoorten wachten ze de raadsleden op vlak bij de eigen kleine spoorboom. Druk de stationsplannen niet door, blijft de boodschap uit Oost.

"Is dit KL29?", grapt Hart voor Hilversum-raadslid Hakan Koç. Bewoners uit Oost wachten maandag voor de fractievergadering de politici op voor het raadhuis. Voordat de kleine spoorboom voor hen omhoog gaat, krijgen zij eerst een Pas op de plaats-kaart in handen gedrukt.

De houder van de zojuist overhandigde pas 'belooft' hiermee het beste te plan te willen aan twee kanten van het spoor in Hilversum. Belangrijk punt is dat de gemeenteraad pas een besluit nemen over stedenbouwkundig plan De 7 Straatjes na een second opinion, zodat alle voor- en nadelen van álle plannen en oplossingen goed op het netvlies staan. De plannen moeten een paar maanden in de ijskast voor een onafhankelijk onderzoek, waarover gemeente en bewoners overeenstemming bereiken.

De zeven verenigde buurtverenigingen blijven er bij de politieke partijen op aan dringen om de plannen voor het stationsgebied een paar maanden on hold te zetten. Patrick Weening, namens OSP, verklaart dat de bewoners vooral het statement willen maken om gezamenlijk met de gemeente op te trekken. "De kracht van onze boodschap om een pas op de plaats te maken zit in herhaling, maar ook voor de boodschap om dit samen te blijven doen. De discussie is nu gepolariseerd. Om dat op te lossen is een beetje verandering nodig. Dat klinkt wat idealistisch. Zo zien we 't wel", legt hij nader uit.

Donderdag meer hierover in de Gooi en Eembode

Uit de krant