Hilversumse Maud Vanden Berghe zoekt voor Kidsproof.nl altijd naar leuke uitjes.
Hilversumse Maud Vanden Berghe zoekt voor Kidsproof.nl altijd naar leuke uitjes. Foto: Ilona Hartensveld

'Mama? Gaan we nog wat leuks doen in de vakantie?'

Cultureel

HILVERSUM - Altijd is Maud Vanden Berghe alert. Staan haar ogen en oren wijd open als het om 'leuke dingen doen voor de kinderen gaat'. Een kinderfeestje prijzig? Niet als je met een goedgevulde picknickmand en taart naar speelbos 't Laer gaat. "Er is in 't Gooi genoeg te doen en dat hoeft helemaal niet duur te zijn", weet de sitemanager van Kidsproof 't Gooi.

Als moeder van vier kinderen van inmiddels 6, 10, 13 en 17 jaar viel het niet mee altijd maar weer wat leuks te verzinnen tijdens vakanties en in het weekend. "Je kent dat gevoel wel: sta je op maandag op het schoolplein, vertellen moeders over een fantastische kindervoorstelling in het bos en jij hebt geen idee dat het was", stelt de Hilversumse.

Voor al die ouders is de site Kidsproof dé uitkomst. Ooit bedacht en gestart door de Hilversumse Annemarie Vosselman. Zij richtte zich op Almere, maar al snel kwamen er gebieden bij. Ruim twintig regio's hebben een eigen site en Groningen en Drenthe volgen binnenkort. Vanden Berghe kwam met Vosselman in contact en vroeg of zij de site van het Gooi wilde beheren.

Daarover hoefde ze niet lang na te denken: ze heeft de leukste baan van Nederland, daarvan is ze overtuigd. "Ik heb er een volledige werkweek aan. Want naast het verzamelen van activiteiten en locaties, bezoek ik ze ook. Schrijf blogs over wat er te doen is en wat mijn ervaringen zijn. Leuk is dat ik ook veel tips krijg die ik kan toevoegen. Zo worden alle leuke dingen goed in kaart gebracht."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant