Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Schoonmaakster' berooft bejaard Hilversums echtpaar tijdens eerste werkdag

Politie

HILVERSUM - Als hun nieuwe huishoudelijke hulp al na een uurtje schoonmaken weggaat, voelt een Hilversums echtpaar - allebei 72 jaar - nattigheid. Ze schrikken enorm als ze ontdekken dat er waardevolle sieraden weg zijn. 

Het echtpaar uit Hilversum aarzelt geen moment en schakelt de politie in. Met succes: de zogenaamde schoonmaakster, een 58-jarige Hilversumse, wordt snel aangehouden op verdenking van diefstal.

Het stel is al langere tijd op zoek was naar een huishoudelijk hulp. Uiteindelijk vinden ze een vrouw dankzij een kaartje in de plaatselijke supermarkt. De vrouw die haar hulp aanbiedt, komt langs voor een intakegesprek en een uurtje proefpoetsen. Tot zover niks aan de hand.

Maar als de kersverse schoonmaakster afgelopen dinsdag daadwerkelijk start met haar werk voor het echtpaar, meldt ze al na een uur dat haar rug te veel pijn doet. Ze gaat ervandoor. De bewoonster loopt naar de slaapkamer om te kijken of deze schoon is, en ziet dat de bijouteriedoos openstaat. Het echtpaar schrikt zich rot als blijkt dat er verschillende sieraden ontbreken met een waarde van zo'n 12.000 euro.

Het echtpaar schakelt direct de politie in en deelt daarbij foto's van de ontbrekende sieraden. De recherche gaat hiermee aan de slag en komt de, inmiddels verkochte, sieraden snel op het spoor. Donderdag wordt de Hilversumse aangehouden op verdenking van diefstal. De recherche onderzoekt of de verdachte ook betrokken is bij andere diefstallen.

Uit de krant