Afbeelding
Advertentie

Het geheim van Pasen

Algemeen

Je ineens een beetje verliefd voelen of gedragen, als je oog in oog komt te staan met nieuw leven. Herkent u dat? Door de wei springende lammetjes, bloeiende lentebloesem, een pasgeboren baby… Het doet iets met ons mensen. Het raakt ons ergens op een plek waar onze ratio niet goed bij kan.

Hoe kan dat? Waarom gebeurt dit? U kunt zeggen: Dat is biologisch bepaald. Zeker. Maar daarmee is niet alles gezegd. Al eeuwenlang zijn mensen ervan overtuigd dat de diepste geheimen van het leven - liefde, vreugde, schoonheid, et cetera - verwijzen naar iets groters, naar God. Hoeveel we ook ontdekken over deze wereld, over ons brein, over van alles en nog wat: we blijven niet voor niets ook nog altijd op zoek naar de spirituele en geestelijke geheimenissen.

Vanavond trekt een grote stoet mensen met een wit, lichtgevend kruis door de straten van Dordrecht. Op een drijvend podium wordt voor een groot publiek het lijden, sterven en de opstanding van Jezus vertolkt en bezongen. De geschiedenis rondom Jezus heeft een grote aantrekkingskracht op mensen. En deze geschiedenis heeft zeker ook meer te bieden dan een geslaagde The Passion-avond alleen.

Als christelijke geloofsgemeenschap van de Diependaalsekerk en Vitamine G staan we stil bij het dieper gelegen geheim van Pasen. We nodigen u van harte uit als onze gast, om u met ons te bezinnen op de betekenis van Pasen, op het nieuwe leven dat God mogelijk maakt. We kijken vanavond The Passion op groot scherm (inloop 20.15 uur), zingen op Goede Vrijdag koralen (19.30 uur) en vieren zondag 21 maart uitbundig Pasen, inclusief een gratis brunch (10.00 uur klassieke dienst, 11.15 uur brunch, 12.30 uur informele viering).

Locatie: Diependaalse kerk, Diependaalselaan 138 Hilversum.

Uit de krant