Pluspunt is dat de selectie van Hilversum Hurricanes intact is gebleven.
Pluspunt is dat de selectie van Hilversum Hurricanes intact is gebleven. Foto's: Bastiaan Miché

Hurrcianes: 'De ambitie is er nog steeds om een niveau hogerop te komen'

Sport

HILVERSUM - Het was een enorme domper eind vorig seizoen: promotie van de eerste klasse naar de Silver League, het op één na hoogste niveau in Nederland uiteindelijk. Maar de feiten zijn hard. Wanneer je in een succesrijk seizoen vervolgens op beslissende momenten niet wint maar verliest, heb je geen recht van spreken.

De start van het nieuwe seizoen van de nog ongeslagen Hurricanes met aanvoerder Kelly de Graaf is echter weer hoopgevend. In de openingswedstrijd van de eerste klasse B was er twee keer winst tegen de Pirates in Nieuw-Vennep. Vorige week in de eerste thuiswedstrijd werd het Bussumse HCAW met 9-0 en 6-2 aan de zegekar gebonden. Afgelopen zondag uit bij de Domstad Dodgers in Utrecht werd het 5-6 en 0-8.

Met deze resultaten zetten de Hilversumse vrouwen de prestatiecurve door van de afgelopen twee seizoenen. Drie keer is scheepsrecht, luidt het gezegde. Dus dit seizoen promoveren Teammanager Cees van Ancum tempert het optimisme: "Twee keer hebben we de boot jammerlijk gemist. Nadat het twee jaar geleden misging, werd de druk vorig jaar te veel op gevoerd; ook door de speelsters zelf. Op cruciale momenten leden we onnodig verlies. Ik weet dat het geen topsportdoelstelling is, maar dit seizoen is ons uitgangspunt: we zien wel waar het schip strandt. Dus geen enkele druk."

Tekst gaat verder onder de foto.

Dat zou betekenen dat de Hilversumse sofbalsters om des keizers baard spelen; een middagje gezellig met elkaar softballen om daarna een amusante derde helft in de kantine te vieren? "Nee, beslist niet", vervolgt Van Ancum gedecideerd. "De ambitie is er nog steeds om een niveau hogerop te komen. De kwaliteit is er ook. Spelen in de Silver League geeft meer status en je wordt als club aantrekkelijker voor sterke speelsters van andere clubs. Maar de weg erheen is lastig en dit seizoen nog moeilijker omdat een aantal teams zich aanzienlijk heeft versterkt. Maar als we zonder druk frank en vrij de komende weken kunnen spelen, werkt dat ook bevrijdend. Als we dan weer in een beslissende fase komen, komt die druk er vanzelf. Misschien hebben we in het verleden te vroeg gepiekt en was aan het slot de scherpte eraf."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant