Katja Schuurman las ook voor.
Katja Schuurman las ook voor. Foto: Bastiaan Miché

Katja Schuurman lanceert boerderijboeken in Hilversumse Meent

Bedrijven

HILVERSUM - Een bijzondere ochtend op de Meentboerderij. Niemand minder dan Katja Schuurman was daar deze week voor de presentatie van deel drie en vier van de Campina-boerderijboekenserie: De ding-dong dieren en De koeiencamping. 

Op de kinderboerderij in de Hilversumse Meent, vorig jaar ook het het decor van de presentatie van de eerste twee delen, presenteerde de presentatrice/actrice samen met Lisa Wade de boeken om deze vervolgens voor te lezen aan een speciaal uitgenodigde klas.

Dat de boerderij van Harm en Maartje Jansen zo'n populaire plek is voor dit soort bijeenkomsten, is volgens laatstgenoemde vooral te danken aan de centrale ligging en bovendien in het terrein aan de Melkmeent een prettige ontvangstplek. "En dit zijn voor kinderen leuke en educatieve boeken en educatie is voor ons ook belangrijk."

Vorig jaar schreef Schuurman samen met kinderboekenschrijfster Mathilde Stein de eerste twee delen van de voorleesboeken: Koeiendansdag en Het Boerderijsprookje. De voorleesboeken vertellen het verhaal van karakters Daan en Charlie en de avonturen die zij meemaken op en rondom de boerderij. De illustraties zijn gemaakt door auteur en illustrator Harmen van Straaten, die in binnen- en buitenland vele malen bekroond zijn.

Katja Schuurman, die zelf op een woonboerderij woont, vertelt enthousiast: "Ik vind het erg belangrijk dat kinderen meer leren over het boerderijleven en weten waar ons voedsel vandaan komt. Ik ben dan ook erg blij en dankbaar dat ik ze dat mag bijbrengen door middel van deze leuke en leerzame reeks boerderijboeken." 

Uit de krant