Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Politiek Hilversum op werkbezoek in Arenapark

Politiek

HILVERSUM - Iets met eigen ogen bekijken, is altijd beter dan kennisnemen van zaken die op papier staan. Daarom brengt de raad in mei opnieuw een werkbezoek aan het Arenapark.

Na het politiek vaststellen van de Conceptnota Uitgangspunten Arenapark is het nu tijd om te werken aan een masterplan voor het bedrijventerrein. Diverse zaken zijn nog niet duidelijk en politiek gezien bestaan er nog diverse dilemma's, waaronder bouwhoogte, bouwvolume en de programmatische toedeling zoals de verdeling tussen kantoren, woningen, horeca en sport.

Over deze zaken kunnen de raadsleden in mei in gesprek met stakeholders van het bedrijventerrein. Dit werkbezoek geldt als voorbereiding op het raadsbesluit naar het masterplan. Daarnaast kunnen zij zien welke maatregelen, de zogeheten quick wins, er al genomen zijn.

Nog voor de zomer hoopt projectwethouder Annette Wolthers dat het masterplan besproken wordt in de raad. Hiermee wil zij Nike een handje helpen, want uit een wethoudersbrief blijkt dat het Amerikaanse bedrijf vaart wil maken met de ontwikkeling.

Uit de krant