Moskee Al-Amal aan de Minckelersstraat.
Moskee Al-Amal aan de Minckelersstraat. Foto: Bastiaan Miché

Geldboete voor vernieling toegangsdeur moskee in Hilversum

Politie

HILVERSUM - De politierechter heeft een 34-jarige Hilversummer vrijdag veroordeeld tot een geldboete van 425 euro voor vernieling van de toegangsdeur van de Al Amal moskee in Hilversum. De rechter behandelde de strafzaak zonder aanwezigheid van de man.

De vernieling vond plaats op maandagavond 20 november 2017. Rond 18.30 uur werd er bij de Al Amal moskee aan de Minckelersstraat in Hilversum een paar keer aangebeld. Het avondgebed was net begonnen en de deuren van de moskee waren gesloten vanwege veiligheidsoverwegingen. Alleen leden van de moskee in het bezit van een speciale sleutel konden nog naar binnen.

De verdachte die geen lid was, stond voor een dichte deur. Op camerabeelden is te zien dat de verdachte boos wordt als er niemand reageert op het aanbellen. Hij begint woest aan de deur te trekken waardoor deze ontzet raakt.

Het moskeebestuur heeft aangifte tegen de verdachte gedaan. Zij heeft de handelswijze van de Hilversummer als zeer dreigend ervaren, waardoor het voor veel onrust binnen de moskee heeft gezorgd. De deuren zijn vanwege veiligheidsoverwegingen gesloten om ongenode gasten buiten te houden.

Ook verdachte heeft zijn ongenoegen geuit tegen de moskee. Op internet scheldt hij de bestuursleden uit en geeft hij aan geen spijt te hebben van zijn actie.

Uit de krant