Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversumse Minka (18) alsnog overleden

Zorg

HILVERSUM - "Zoals jullie allemaal inmiddels wel weten is onze lieve, levendige en stralende Minka door een afschuwelijk ongeval vorige week, afgelopen vrijdag een nog mooiere ster geworden dan ze hier op aarde al was." Dat schrijven de klasgenoten van de 18-jarige Minka uit Hilversum die vrijdag alsnog is overleden.

De Hilversumse was eind april nog gered nadat zij in het zwembad van camping De Pampel in Hoenderloo bijna was verdronken, meldt Dagblad de Stentor. "Dankzij snel optreden van de campingmedewerkers, kon de vrouw succesvol worden gereanimeerd."

Afgelopen vrijdag overleed de Hilversumse alsnog. Klasgenoten zijn daarom nu een crowdfundingsactie gestart om de uitvaart van Minka bekostigen en andere rekeningen te betalen die de komende periode op haar ouders afkomen. "Omdat we haar ouders, broertjes en zusjes alle tijd en rust gunnen om dit immense verlies met het leven te kunnen verenigen vragen we jullie hulp", is de oproep.

 De actie - hoe triest het nieuws ook is - is een succes. Het streefbedrag van 5.000 euro is binnen een dag al gehaald. Sterker nog, de teller staat al op meer dan 10.000 euro.

Uit de krant