Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum in het teken van Muziekids

Zorg

HILVERSUM - Hilversum staat van maandag 27 mei tot en met zondag 2 juni in het teken van de Week van Muziekids. Hoogtepunt is het gelijknamige festival op de slotdag met optredens van Lucas & Steve, VanVelzen en Kenny B.

Gedurende deze week vinden er allerlei activiteiten plaats, erop gericht om zo veel mogelijk steun te vergaren voor de Stichting Muziekids. Het festival wordt gepresenteerd door Giel Beelen en vormt de apotheose van de week. "Wij zijn al onze activiteiten in Hilversum gestart en daarom zijn we ook trots dat we deze derde editie in Hilversum gaan brengen", aldus organisator Jordan de Vos van de Week van Muziekids: "En niet alleen, maar samen met de scholen, restaurants, cafés en verenigingen, terwijl ook op facilitair gebied heel veel bedrijven hun belangeloze medewerking hebben toegezegd."

Alle activiteiten zijn bedoeld om aandacht te vragen voor Muziekids, maar ook om de financiële middelen bij elkaar te brengen om de uiteindelijke doelstelling van de stichting te realiseren: vijf studio's per jaar openen en uiteindelijk een studio in elk ziekenhuis. Momenteel zijn er Muziekidsstudio's 'ON AIR' in Hilversum, Blaricum, Tilburg, Almere en in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

De stichting wil de mogelijkheid creëren om kinderen tijdens hun verblijf in een ziekenhuis kennis te laten maken met het zelf maken en spelen, beluisteren en beleven van muziek. Op die manier wordt het ziekenhuisverblijf voor hen een stuk aangenamer.

Kaarten voor het Muziekids Festival zijn vanaf 11 mei verkrijgbaar voor 10 euro vis www.muziekids.nl.

Uit de krant