Hilversum en 't Gooi stonden vorig jaar nog allebei in de finale, toen wonnen de Naarders.
Hilversum en 't Gooi stonden vorig jaar nog allebei in de finale, toen wonnen de Naarders. Foto: Bastiaan Miché

Finale op het spel bij rugbykraker Hilversum tegen 't Gooi

Sport

HILVERSUM - De vonken zullen er zaterdagmiddag vanaf spatten tijdens het rugbyduel tussen het thuisspelende Hilversum en de eeuwige rivaal 't Gooi. De belangen zijn groot en het resultaat heilig. De winnaar speelt een week later in Amsterdam de finale om het landskampioenschap tegen het Leidse DIOK. Voor de verliezer eindigt het seizoen in een catastrofe.

Voor Hilversum en 't Gooi is de wedstrijd van zaterdag de gedroomde finale van dit rugbyseizoen. Deze dromen zijn bedrog geworden door de twee verliespartijen van Hilversum en drie van 't Gooi. Doordat 't Gooi meer bonuspunten scoorde dan de opponent, staan beide in punten gelijk achter koploper DIOK dat slechts één keer verloor.

In de generale voor de clash van zaterdag, aanvang 15.00 uur op Sportpark Berestein, maakten beide clubs in hun thuisduels geen fouten. Hilversum won met 30-14 van Castricum en 't Gooi zegevierde met 26-17 tegen Haagse.

Hilversum-speler/coach Marcus Holden analyseert: "De concurrentie is met Castricum, DIOK en Den Haag sterker geworden en wij in de breedte zwakker. Dat uit zich in onze resultaten. Tijdens de verloren wedstrijd tegen Castricum hadden we een off-day. In de verloren uitwedstrijd tegen DIOK hadden we te kampen met blessures. Goed beschouwd zitten wij nu aan ons maximum en zijn de andere clubs in opkomst op het niveau waar wij vier jaar geleden stonden."
 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant