René Froger tijdens de City Run.
René Froger tijdens de City Run. Foto: Bastiaan Miché
Video

Oproep René Froger voor Muziekids Festival Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Om heel Nederland bekend te maken met Muziekids, is de stichting op zoek naar jonge muzikanten (tot 18 jaar) die het nieuwe Muziekidslied gaan maken. Voor het Gooi zal René Froger als ambassadeur van Muziekids het winnende lied en artiest bekendmaken.

De winnaar zal het Muziekidslied uitvoeren tijdens het grote Muziekids Festival op zondag 2 juni te Hilversum. Tijdens dat evenement op het Marktplein zijn er ook optredens van Lucas & Steve, Van Velzen, Kenny B en Jenny Lena: andere muzikanten die zich inzetten voor deze van oorsprong Hilversumse stichting. Bovendien maakt de winnaar kans op een eigen opname in de beroemde Wisseloord Studio's.

Wat is de bedoeling? Schrijf, componeer, rap of zing. Het mag allemaal. Opdracht is om een lied te maken dat de kracht van muziek overbrengt. Want daar gaat het bij Muziekids om. Meedoen is simpel: upload voor 24 mei de bijdrage naar het Muziekids YouTube-kanaal. Froger gaat dan persoonlijk kijken welk nummer ons verhaal het beste vertelt.

Froger, recent al namens Muziekids in Hilversum tijdens de Hilversum City Run, is al een aantal jaren naamgever van de Muziekidsstudio's in ziekenhuis Tergooi en het Merem Behandelcentrum Heideheuvel. Momenteel zijn er Muziekidsstudio's 'on air' in vijf ziekenhuizen. Het streven van Muziekids is om een studio in elk ziekenhuis in Nederland te openen.

Uit de krant