Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Eurovisie Songfestival 2020 niet in Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Het Eurovisie Songfestival 2020, dat in Nederland moet plaatsvinden, komt in ieder geval niet naar Hilversum. De mediastad heeft geen geschikte fysieke locatie met voldoende capaciteit waar het evenement zou kunnen plaatsvinden, aldus een gemeentewoordvoerder.

Afgelopen weekend kwam Hilversum tijdens het Eurovisie Songfestival prominent in beeld. Miljoenen televisiekijkers zagen in heel Europa hoe presentatrice Emma Wortelboer, met op de achtergrond de rood-wit-blauw gekleurde televisietoren, de Nederlandse jurypunten bekendmaakte. Ook de avond ervoor was de Man Bijt Hond-toren, zoals de toren tegenwoordig officieel heet, al rood-wit-blauw. 

Het Eurovisie Songfestival naar Hilversum halen is echter te veel van het goede. Wel kan Hilversum, aldus de woordvoerder, faciliteren. "Hilversum heeft de techniek, de innovatie en de vakmensen die het Eurovisie Songfestival 2020 onvergetelijk kunnen maken.Of je het nu hebt over innovaties als augmented reality, virtual reality of mixt reality of  een innovatieve inzet van social media; de mediastad heeft het in huis."

Uit de krant