Korte Noorderweg nieuw uitgiftepunt voedselbank
Nog een paar maanden heeft de voedselbank een uitgiftepunt aan de Oosterengweg.
Nog een paar maanden heeft de voedselbank een uitgiftepunt aan de Oosterengweg. (Foto: Bastiaan Miché)

Korte Noorderweg nieuw uitgiftepunt voedselbank

HILVERSUM - Het uitgiftepunt van Voedselbank Gooi & Omstreken aan de Oosterengweg 44 gaat verhuizen. Eind augustus/begin september is een locatie aan de Korte Noorderweg het nieuwe onderkomen. Dat meldt de voedselbank vandaag in een persbericht. 

De Korte Noorderweg kwam al eerder in beeld als onderkomen van de voedselbank, maar eind 2016 bleek dat de bodem nog gesaneerd moest worden. Nu wordt het pand verbouwd. Over enkele maanden moet de klus af zijn. Begin 2017 bood Heelo uitkomst. Sindsdien heeft Voedselbank Gooi & Omstreken een uitgiftepunt aan de Oosterengweg.

De reden dat zij nu toch gaat verhuizen heeft vooral te maken met het mooie aanbod dat voorligt. "De eigenaar van het pand heeft toegezegd dat hij de voedselbank de nodige 200 vierkante meter voor tien jaar gratis ter beschikking stelt. Wij zijn blij dat zo, voor een lange periode, de uitgifte van de voedselpakketten voor het centrum, noorden en oosten van Hilversum mogelijk blijft." 

De voedselbank heeft in Hilversum nog een ander uitgiftepunt. De Pniëlkerk aan de Van Ghentlaan verzorgt de uitgifte voor het westelijke en zuidelijke deel van Hilversum en een deel van Wijdemeren. 

Meer hierover in De Gooi en Eembode van woensdag 29 mei.

Meer berichten