Stempelpost Hooge Erf.
Stempelpost Hooge Erf. Foto: Jaap Bos

Paleizentocht voor ernstig zieke kinderen levert twee mille op

Cultureel

HILVERSUM - De tiende editie van de Paleizen Wandeltocht in deze regio, een initiatief van Kiwanis Hilversum-Baarn, heeft meer dan 2000 euro opgeleverd. Dit bedrag gaat naar Stichting de Regenboogboom, die ernstig zieke kinderen hun eigen moed en kracht laat ontdekken.

Zaterdag stonden al om 7.00 uur te popelen bij Grand Café Groeneveld om op pad te gaan. Ze konden kiezen voor 15, 25 of 35 kilometer. Iedereen genoot van de prachtige tocht, de terrasjes onderweg en het prima wandelweer.

In de afgelopen tien jaar heeft de Paleizen Wandeltocht meer dan 5000 bezoekers van onze prachtige omgeving laten genieten. En daarmee hebben ze ruim 37.000 euro bij elkaar gewandeld voor kinderen die hulp nodig hebben. De tocht is dan ook in meerdere opzichten uniek. Dankzij de samenwerking met Staatsbosbeheer, Kasteel Groeneveld, Stichting Smithuyserbos en Landgoed Pijnenburg kunnen wandelaars paleizen, kastelen en natuurgebieden zien die normaal aan het oog onttrokken zijn.

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor minderbedeelde kinderen. De afdeling Hilversum-Baarn organiseert activiteiten met het doel fondsen te werven, zoals de Paleizen Wandeltocht, wijnproeverijen en een golftoernooi. De opbrengsten hiervan komen volledig ten goede aan kinderhulp in de regio en internationale kinderhulp projecten.

Uit de krant