Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Geen vooruitgang op de Kerkbrink'

Cultureel

HILVERSUM - Horecaondernemers Marco van Velthooven (Meddens) en Paul Hoogermolen (Roast) luiden de noodklok over de verloedering van de Gooische Brink en de Kerkbrink. "Er gebeurt niets, we zien geen vooruitgang", aldus Van Velthooven.

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders schrijven beide ondernemers flink te hebben geïnvesteerd in nieuwe en moderne horeca. Zij constateren dat de gewenste investeringen en vernieuwingen vanuit de gemeente uitblijven.

Daarnaast had Hilversum ook het momentum moeten pakken toen de huurperiode van het BCC-pand afliep. Dat is niet gebeurd. Inmiddels heeft BCC het huurcontract met vijf jaar verlengd. Plannen om de bibliotheek vanaf de 's-Gravelandseweg hiernaartoe te verhuizen lijken voorlopig van de baan. "Rondom de Kerkbrink hebben we de uitvoering van de ambitie heel hard nodig", aldus de twee ondernemers. "Bezoekersaantallen staan in dit deel van het centrum, ondanks onze investeringen, onder druk. Nieuwe momenten moeten we niet aan ons voorbij laten gaan."

Zo'n nieuw moment kan de verkoop van winkelcentrum de Gooische Brink, nu in bezit van Syntrus Achmea, zijn. In het centrum klinken geluiden dat er al een wisseling van eigenaar is. Een woordvoerder van Achmea wil niet ingaan op deze geruchten en zegt dat er niets is ondertekend.

De gemeente zegt volgende week de plannen die er met de Kekrbrink zijn, in Museum Hilversum bekend te maken. Vertegenwoordigers van Museum Hilversum, Beeld en Geluid en Bibliotheek Hilversum zijn dan eveneens aanwezig.

Uit de krant