Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum wil nachttrein met Utrecht en Amsterdam

Politiek

HILVERSUM - Hilversum wil nog deze collegeperiode - dus voor 2022 - een nachttrein met Utrecht en Amsterdam realiseren. Dat antwoordt wethouder Annette Wolthers van  bereikbaarheid en parkeren op vragen van de lokale ChristenUnie (CU). Een nachtbuslijn is geen optie.

CU-fractiemedewerker Bas Nanninga stelde vorig jaar schriftelijke vragen omdat nachtbuslijn 477 van Utrecht Centraal naar Hilversum uit de dienstregeling zou worden gehaald. Eind vorig jaar is deze verbinding wegens onvoldoende reizigers ook daadwerkelijk opgeheven.

Nu pas schrijven B en W dat niet is geprobeerd om deze nachtbus in stand te houden. Momenteel praat Hilversum met de NS over een nachttrein in het ontwerp van Dienstregeling 2021. "Wij zetten in op een (verbeterde) treinverbinding in plaats van een nachtbuslijn", schrijft Wolthers. "De reistijd tussen Utrecht en Hilversum met nachtbuslijn 477 bedroeg door de route via De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk en Hollandsche Rading destijds precies één uur. De laatste directe Sprinter - die op hetzelfde tijdstip vertrok - had slechts een reistijd van 23 minuten van Utrecht naar Hilversum."

En hoewel Hilversum volgens de wethouder ook in de rest van de nacht van zaterdag op zondag Hilversum goed bereikbaar is per trein, kan de reistijd wel oplopen tot 1 uur en 44 minuten. "De NS onderzoeken op dit moment welke mogelijkheden er zijn (op basis van de Dienstregeling 2021) om deze reistijd sterk te verkorten naar minder dan 30 minuten."

Uit de krant