Honderden mensen waren woensdagavond aanwezig bij de herdenking van Marwan.
Honderden mensen waren woensdagavond aanwezig bij de herdenking van Marwan. Foto: Bastiaan Miché

Hilfertsheem: 'Wees terughoudend in berichtgeving rondom overlijden Marwan'

Algemeen

HILVERSUM - Zeker op social media krijgt het Hilfertsheem College veel kritiek over zich heen. De middelbare school zou te weinig hebben gedaan aan het pestgedrag, dat mogelijk heeft geleid tot de zelfdoding van de 15-jarige Marwan Benkodad. "Naar de toedracht van het overlijden wordt echter nog onderzoek gedaan", zo laat directeur Serge Steenman weten. 

"De school is in nauw contact met de familie. Zij vraagt vooral om rust en respect om deze tragische gebeurtenis te verwerken. Ook vraagt zij om terughoudendheid van de school in haar berichtgeving. Uiteraard respecteren wij dat", 

Steenman benadrukt dat de omstandigheden van het overlijden van de 15-jarige jongen vooralsnog onduidelijk zijn. Wel wordt er door menigeen de link gelegd met het pesten op school. Berichten op social media versterken dit beeld volgens de directeur.

Onder onze berichten op Facebook bijvoorbeeld doen meerdere mensen hun beklag over het Hilfertsheem. De school zou al jaren lang niet goed genoeg optreden tegen pesters. Woensdagavond, bij de herdenking van Marwan op de Stroeslaan, delen oud-leerlingen en ouders, die nu hun kind daar op school hebben, dezelfde ervaringen. Een enkeling zegt dat het Hilfertsheem hier wel goed mee omgaat.

Zaki Zannouti, vriend van de familie, hield woensdag een emotioneel betoog. Hij had 't ook over het pesten. Zannouti sprak zijn verbazing uit dat iedereen wist dat Marwan gepest werd, behalve zijn ouders. Daarom gaf hij de aanwezig mee om in te grijpen, er iets aan te doen.

De directeur roept op om niet te oordelen en vooral niet het recht in eigen hand te nemen. Op social media gaan filmpjes rond, waarin te zien is hoe Marwan gepest werd. Naar de pesters is gezocht. Eén van hen heeft al klappen gehad. 

Uit de krant