Hilversum moet in de reguliere competitie dit seizoen nog één keer knallen.
Hilversum moet in de reguliere competitie dit seizoen nog één keer knallen. Archieffoto: Bastiaan Miché

Hilversum Hurricanes lijkt klaar voor 'finale' om play-offplek

Sport

HILVERSUM - Het American Footballteam van Hilversum Hurricanes heeft in de strijd om een plaats in de play-offs voor het Nederlands kampioenschap een prima overwinning geboekt afgelopen weekend. Laagvlieger Flevo Phantoms werd met 33-6 verslagen.

Door de zege tegen de Almeerse formatie is landskampioen Hilversum nog een zege verwijderd van die felbegeerde play-offs. In de laatste reguliere competitieronde is Arnhem Falcons de tegenstander. De winnaar van dat duel, op zondag 16 juni, plaatst zich voor deze eindronde. Voor de verliezer zit het seizoen erop. Daarmee belooft dit competitieduel een echte finale te worden.

Afgelopen zaterdag bleek Hilversum op eigen veld een maatje te groot voor het vorig seizoen naar de eredivisie gepromoveerde Flevo Phantoms. De ploeg uit Almere kwam er niet aan te pas tegen de landskampioen. Al snel kwamen de Hurricanes op voorsprong door touchdowns van Maurice Tielen en Romano Vogels. De bezoekers konden aanvallen geen vuist maken tegen een degelijk spelende verdediging van de Hilversummers. Vlak voor rust wist Mani Blijd de score op 19-0 te brengen.

De tweede helft ging Hilversum verder waar het mee begonnen was. Maurice Tielen bracht de score op 26-0, waarna de energie uit de wedstrijd verdween. De concentratie verzwakte en dit leidde tot een fout bij het punten van de Hurricanes. Almere deed zodoende iets terug: 26-6. Hilversum kreeg wel het slotakkoord, een run van Mani Blijd zorgde voor de 33-6 eindstand.