Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Dagbesteding Atelier Buitengewoon opent tweede locatie aan Havenstraat

Zorg

HILVERSUM - Toen de Helende Kracht haar hielen lichtte, liet Atelier Buitengewoon het oog vallen op het pand waarin de spirituele winkel jaren huisvestte. In een maand tijd werd er met man en macht gewerkt om er een fijne plek voor deelnemers uit Hilversum en omgeving van te maken. Wethouder Karin Walters knipte zaterdag een lint door en verklaarde het atelier annex winkel voor geopend.

Vier dagen per week is de creatieve dagbesteding aan de Havenstraat 49 geopend. Mensen met onder meer een licht verstandelijke beperking of andere stoornissen krijgen er de ruimte om zich creatief te uiten.

Een van de nu al ongeveer tien deelnemers is Madelaine, die zich zes jaar geleden aansloot bij de keramiekgroep van WESPP. "In 2013 wandelde ik het atelier van WESPP binnen en werd hartelijk ontvangen door activiteitenbegeleider Moos. Al snel werd ik opgenomen in de pottenbakgroep en sindsdien beschilder ik tegels."

Trots laat ze er één zien. "Ik had nooit eerder getekend, wist helemaal niet dat ik het in me had. Soms haal ik bij de Kringloop een boekje met plaatjes van bloemen en vogels en die teken ik dan na."

De Hilversumse is dolblij met de komst van Atelier Buitengewoon. Van een leven als zovelen - werk, man en kinderen - belandde ze in een nachtmerrie. "Ik was doktersassistente en door de hoge werkdruk kreeg ik een burn-out. Mijn autistische zoon heeft veel zorg en aandacht nodig. Het dreef me tot wanhoop en uiteindelijk kreeg ik een psychose."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant