De familie Wilts ving de pauw.
De familie Wilts ving de pauw. Foto: Robbert Wilts

Opluchting bij kinderboerderij: weggevlogen witte pauw terug

Buurt / wijk

HILVERSUM - Paniek in Trompenberg en omgeving. De bekende witte pauw van De Hertenkamp was weggevlogen van de kinderboerderij en werd op verschillende plekken gespot. Uiteindelijk slaagden bewoners van de Godelindeweg erin het dier te vangen.

Bij de Gamma, het Leger des Heils, het Media Park. Allemaal plekken waar de pauw was gespot, maar letterlijk al was gevlogen voordat men iets kon doen. Volgens de kinderboerderij is het paringstijd waarbij het mannetje op zoek is naar vrouwtjes. Assistent-beheerder Chantal van Aarde van De Hertenkamp geeft toe dat er flink wat telefoontjes met meldingen over de pauw (die geen naam heeft) zijn binnengekomen. "We adviseren mensen ook vanwege zijn lange nagels het beest niet te voeren en niet op te jagen. Uiteindelijk komt die altijd wel terug. Alleen nu even niet."

Zaterdagmorgen trof de familie Wilts, woonachtig aan de Godelindeweg, de pauw aan in de eigen achtertuin. Met maïskorrel wist het gezin het mooie dier met maïskorrels de eigen garage in te lokken, te vangen door een doek over zijn hoofd te doen en zo rustig te krijgen. "Vervolgens heeft mijn dappere vrouw hem opgepakt en teruggebracht naar de kinderboerderij", aldus Robbert Wilts. "De prachtige pauw kan weer aansterken na twee weken amper gegeten te hebben en hij is weer op zijn oude vertrouwde plekje te bewonderen."

Dat moeten aansterken valt wel mee, geeft Van Aarde aan, er zijn immers zat wormpjes op straat te vinden. "Maar hij krijgt natuurlijk niet het eten dat hij hier krijgt." En waar is de pauw nu? "Hij zit op het strafbankje", lacht Van Aarde. "Normaal is die overdag buiten en 's nachts bij de kippen in het hok. Maar misschien was hij dit kippenhok nu even zat."

Uit de krant