Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Zorgen over stilte plannen Carolushuis

Buurt / wijk

HILVERSUM - Van uitstel zou geen afstel komen, zo beweerde voormalig wethouder Angelika Pelsink nog eind augustus vorig jaar. Maar wat is de status nu eigenlijk van het Carolushuis aan de Bosdrift en zolang het leeg is kunnen er dan tijdelijk buurtinitiatieven in komen? Dat wil D66-raadslid Marianne van Vliet weten.

Net zoals in augustus is de Democrate opnieuw in de pen geklommen richting college van burgemeester en wethouders. In het oude wooncentrum zouden zeventig zorgwoningen moeten komen én de Bosdrift 96 moet een ontmoetingsfunctie krijgen voor de buurt. Al maanden is het stil rondom de ontwikkeling. Alleen een leegstandsbeheerder gebruikt het pand nu.

Nu betaalbare huisvesting voor senioren en de laagdrempelige ontmoetingsfunctie voor de wijk op zich laten wachten op dit adres, is er dan tijdelijk niets anders mogelijk? Van Vliet vraagt B en W bijvoorbeeld of het Carolushuis een bijdrage kan leveren aan maatschappelijke ruimtes en tijdelijke huisvesting.

Tevens wil zij weten of de lokale woningcorporaties een handje kunnen helpen bij de herontwikkeling en of Stichting Philadelphia en De Kloek nog altijd beoogd huurders zijn van het pand, dat eigendom is van Woningzorg Nederland.

Uit de krant