Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum City Run 2020 pas in mei

Sport

HILVERSUM - De Hilversum City 2020 is niet zoals ieder jaar in april, maar pas op 17 mei. De organisatie heeft dit besluit moeten nemen onder andere vanwege de schoolvakanties.

Aanvankelijk was namelijk het plan om de City Run op zondag 19 april te laten plaatsvinden, maar dan hebben de basisscholieren dus vakantie. Een week eerder (12 april) is het Pasen en nog een week daarvoor is de Marathon van Rotterdam.

En doordat op 26 april het Marktplein vol staat met de attracties van de kermis en Hilversum zich bovendien opmaakt voor Koningsdag is er in april simpelweg geen geschikte datum beschikbaar. 

Vervolgens zijn er rond het eerst weekend van mei de activiteiten vanwege 75 jaar bevrijding. En 10 mei is het Moederdag, weet directeur Dick Slootbeek van de Hilversum City Run. En dus is 17 mei zo'n beetje de enige optie.

Slootbeek is er niet heel rouwig om dat hét Hilversumse sportevenement een maand later is dan normaal. Opluchting overheerst Het maakt immers niet uit welk weekend de loop precies plaatsvindt. Van belang was vooral om snel een nieuwe datum te vinden om scholen tijdig te informeren. "En ja, het was wel even zoeken."

Uit de krant