Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Zomerfestival in Biersteeg extra feestelijk

Cultureel

HILVERSUM - Het eerste lustrum van het Biersteeg Zomerfestival zaterdag biedt naast de verschillende muziek nog allerlei extraatjes. Zo zijn er ook food-, wijn- en bierproeverijtjes en kunst.

Het evenement is vijf jaar terug door het Hilversums Fanfare Orkest Leo opgezet om amateurblaasorkesten een podium te geven voor een optreden in hartje Hilversum. De Leo en de Biersteeghoreca pakken uit door een ludiek festival neer te zetten met food-, wijn- en bierproeverijtjes, kunst en natuurlijk lekkere muziek.

Het festival start om 14.00 uur op de kop van de Groest met de Beatrix Pipe Band. De leden zullen het winkelende publiek verrassen met een optreden en zich langzaamaan begeven naar het pleintje in de Biersteeg. Daar wordt het Biersteeg Zomerfestival officieel geopend door een gezamenlijk optreden van de Pipe Band met de Leo Fanfare.

Aan het festival doen verder mee: Orkest Leo met combo (ondersteund door zangeres Martine Hordijk en de Purple Angels van Philadelphia), Section 8 (soul/funk/rock), Nardinc uit Naarden, Concertorkest Hosanna, MediaCity bigband en Slagwerkgroep Hypercussion.

Uit de krant