Afbeelding
Foto: Jaap Vlaanderen

Excursie naar Faunatunnel Monnikenberg

Cultureel

HILVERSUM - De Faunatunnel Monnikenberg onder de A27 vormt een belangrijke ecologische verbinding tussen de natuurgebieden in 't Gooi en de natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug. Het wordt wel 'De Groene Schakel' genoemd, waarmee ook de toekomstige Natuurbrug Anna's Hoeve over het spoor Hilversum-Baarn wordt bedoeld.

De doorgangen moeten een einde maken aan de ecologische barrière tussen 't Gooi en de Heuvelrug. Zondag 23 juni om 10.30 uur nemen natuurgidsen van het IVN belangstellenden graag mee naar deze grootste faunatunnel van Nederland. De gidsen zullen vertellen over de achtergrond, aanleg en het functioneren van de faunatunnel en wat er gedaan is om de verbinding zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor dieren zoals reeën, dassen, hagedissen en niet te vergeten insecten. Sporen laten zien dat de faunatunnel al volop wordt gebruikt.

Het verzamelpunt is bij de hoofdingang van het voormalige Klooster De Stad Gods. Te bereiken via de oprijlaan (met twee witte pilaren) vanaf de Soestdijkerstraatweg 161 in Hilversum. Wie mee wil met deze excursie kan zich aanmelden via gooisnatuurreservaat@gnr.nl of 035-6214598.

Uit de krant