Afbeelding
Foto's : © Bastiaan Miché

Feestelijke opening van gaaf en groen plein de Wilgetoren

Buurt / wijk

HILVERSUM  - Wat meer speelelementen realiseren. Dat was de grote wens van de leerlingen van de Wilgetoren voorafgaand aan de opknapbeurt van het schoolplein op de hoek van de Kamerlingh Onnesweg en Liebergerweg. En dat is wel gelukt, blijkt vrijdag tijdens de feestelijke opening. 

Gemakkelijk was het niet om de wens te vervullen, geeft directeur Koen van Praag toe. Vooral op financieel gebied was het een uitdaging. Maar fraai is het wel en de leerlingen zijn er maar wat blij mee. Zij beschikken nu onder meer over een glijbaan (op een heuvel die eveneens als glijbaan kan dienen) en kippen- en konijnenhok.

Wat verder opvalt is de groene uitstraling. Aanvankelijk, twee jaar terug, was het de bedoeling om overal echt gras te plaatsen. Maar dat bleek een iets te grote ambitie. De leerlingen werden snel vuil en namen die viezigheid weer mee de klas in of naar huis.

Daarom werd gekozen voor een andere ondergrond. Hoewel een deel van het plein 'gewoon' uit stenen bestaat, is er nu ook een gedeelte met kunstgras en rubber mulch. Op deze manier is er dus nog steeds die groene uitstraling, maar met een stevige ondergrond. 

De kinderen zijn echter vooral blij met de glijbaan. Tijdens de feestelijke (en officiële) opening mocht de 4-jarige leerling Evi Renkers, nadat ze van deze glijbaan gleed, het bijbehorende lintje doorknippen. Vervolgens genoten de leerlingen van een picknick, voorbereid door een aantal ouders. 




Uit de krant