Zaterdagavond trad op 'Later als je Big Band'.
Zaterdagavond trad op 'Later als je Big Band'. Foto: Bastiaan Miché

Kleinschalig alternatief Alive bij De Kei voor herhaling vatbaar

Cultureel

HILVERSUM - Het is kwart voor één 's nachts, 25 graden Celcius en het aanwezige publiek gaat compleet uit z'n dak op het nummer 'All I Want for Christmas' van Mariah Carey. Zomaar een moment tijdens Hilversum Kei Live, het kleinschalige alternatief van het geschrapte Hilversum Alive.

Eigenaar Koen 't Hoen van Eetcafé De Kei, organisator van het driedaagse evenement, kijkt terug op een warm maar net zo'n geslaagd weekend. "Vrijdag was echt de beste avond, zaterdag was het wel heel erg warm", kijkt hij terug. "Maar zondagmiddag was weer helemaal top. En nul calamiteiten. Vooraf vrees je toch - omdat wij de enigen zijn die nu iets organiseerden - toch een beetje dat er misschien Groestpubliek komt. Maar dat was niet het geval."

(Tekst gaat verder onder de foto.) 

Speciale aandacht ging er tijdens Kei Live uit naar Muziekids. Gedurende het hele weekend werd er middels een loterij geld ingezameld voor dit goede doel en zaterdagmiddag stond het podium in het teken van kinderen en muziek. Het was jammer dat vanwege dit hitte het op dat moment wat rustiger was dan 's avonds. Uiteindelijk zijn er wel massaal loten verkocht. De uiteindelijke opbrengst was 2750 euro. Burgemeester Pieter Broertjes verzorgde de trekking van de loterij.

Voor volgend jaar verwacht 't Hoen zeer zeker een vervolg, ook wanneer Hilversum Alive (dan met één groot podium op het Marktplein) wel doorgaat. "Wij kunnen prima daarnaast."

Foto: Eduard Metz

Uit de krant