Herdenken MH17 op meer momenten in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het MH17-monument in het Dudokpark.
Het MH17-monument in het Dudokpark. (Foto: Bastiaan Miché)

Herdenken MH17 op meer momenten in Hilversum

HILVERSUM - In Hilversum wordt dit keer extra stilgestaan bij de ramp van de MH17. Woensdag 17 juli is het vijf jaar dat 298 inzittende, waaronder 15 Hilversummers van de vlucht omkwamen. Naast een herdenking bij het monument is er een foto-expositie, een tentoonstelling en staan er weer door heel Hilversum bakken met zonnebloemen.

In het kader van vijf jaar herdenken, staat de gemeente Hilversum dit jaar op meerdere momenten stil bij de tragische gebeurtenis. "Het is belangrijk om alle slachtoffers te blijven herdenken", meldt de gemeente. 

Monument
Op woensdag 17 juli zelf is er een openbare herdenking bij het monument in het Dudokpark. Dat is vanaf 9.30 uur. Burgemeester Pieter Broertjes legt dan samen met anderen vijftien zonnebloemen neer bij het MH17-monument. 

Opgekweekt
Vanaf donderdag 11 juli staan er diverse locaties weer zonnebloemen neergezet ter nagedachtenis aan de slachtoffers. In totaal komen er 35 bakken te staan onder meer bij het Stadskantoor, de pastorie van de Sint Vituskerk en bij het raadhuis. Een aantal jaar terug ontving Broertjes zonnebloemzaden uit het veld in Oekraïne waar het toestel is neergestort. Deze zaadjes zijn opgekweekt tot zonnebloemen. 

Herinnering
'Groeiende herinnering' is de naam van de fototentoonstelling die tot en met vrijdag 9 augustus - van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur - te zien is in het raadhuis. Deze expositie laat zien hoe het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen tot stand is gekomen. 

Brons
In het raadhuis is in dezelfde periode ook een documentaire te zien. Deze gaat over het maken van het Hilversumse MH17-monument - de vijftien bronzen zonnebloemen. Deze docu is te bekijken in de burgerzaal. Naast videobeelden zijn er ook foto's van gemaakt. Deze zijn te bewonderen in de koffiekamer van het raadhuis. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>