Nieuwe samenwerking voor Beeld en Geluid
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Beeld en Geluid

Nieuwe samenwerking voor Beeld en Geluid

HILVERSUM - Een nieuwe bundeling van krachten is een betere stap voor media, pers en journalistiek. Beeld en Geluid en COMM uit Den Haag hebben besloten nauw te gaan samenwerken. Daarmee worden twee verwante collecties met elkaar verbonden. 

Dinsdag is de bestuurlijke samenwerking bekrachtigd. Het bestuur van COMM wordt ingevuld door de bestuurder van Beeld en Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer. Tom De Smet van Beeld en Geluid wordt de algemeen directeur. De huidige directeur Adriaan Wagenaar en adjunct-directeur Sarah-Jane Earle worden respectievelijk zakelijk directeur en hoofd museale zaken.  

Kloppend hart
Voor Beeld en Geluid past deze krachtenbundeling prima binnen het vernieuwingstraject. Het doel is om bij te dragen aan meer mediawijze en open samenleving. In Hilversum is het media-archief het kloppend hart van Beeld en Geluid. In de hofstad, het hart van de democratie, komen pers en journalistiek centraal te staan. 

Persmuseum
Het belang van communicatie en de rol van de media vormen een logische aanleiding voor de twee om te gaan samenwerken. Twee jaar terug deed Beeld en Geluid al een stap in deze richting. "De samenwerking met COMM sluit mooi aan op de fusie van Beeld en Geluid en het Persmuseum in mei 2017. Het samenbrengen van de drie instellingen zorgt ervoor dat de geschiedenis en actualiteit van media, pers en journalistiek integraal belicht worden", zo merkt het Hilversumse museum op in een persbericht.

Context
"Voor COMM betekent de samenwerking dat een aantal voorgenomen initiatieven onder de verantwoordelijkheid van Beeld en Geluid kunnen worden voortgezet en de collectie in een bredere context wordt geplaatst", luidt de uitleg. 

Nieuwe programmering
Samen met de COMM-medewerkers wordt gewerkt aan een nieuwe programmering. COMM wordt een plek waar publiek, scholen, onderzoekers en professionals mediabronnen kunnen raadplegen, met elkaar in debat kunnen gaan en bijvoorbeeld ook workshops kunnen volgen.

Museumfunctie
De collectie van COMM wordt beheerd in Den Haag en zal zowel in de hofstad als in Hilversum als bron voor verhalen en programmering worden gebruikt. De museumfunctie van COMM krijgt hierdoor een andere invulling. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>