HvH: 'Snel realisatie hangplek voor jongeren in Oost'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Er was even sprake van een JOP op de Anton Philipsweg.
Er was even sprake van een JOP op de Anton Philipsweg. (Foto: Bastiaan Miché)

HvH: 'Snel realisatie hangplek voor jongeren in Oost'

HILVERSUM - Er is budget en een beoogde hangplek voor jongeren in Oost. Waarom is deze JOP (jongerenontmoetingsplaats) dan nog niet gerealiseerd? Dat wil Hart voor Hilversum horen van het college van burgemeester en wethouders. 

Nadat de plek op de Anton Philipsweg uit beeld was geraakt, kwam een locatie bij Anna's Berg aan de orde. Maar meer dan een picknicktafel is er niet gerealiseerd, constateert HvH-raadslid Malika Boumadkar, die schriftelijke vragen heeft gesteld. Dat is voor de collegepartij te weinig om als hangplek te kunnen fungeren. 

Wifispot
"Bij eerdere planvorming en overleggen met de toenmalig gemeentelijk projectleidster is overeengekomen dat de voorziening tenminste zou gaan omvatten: een gepimpte picknicktafel, een afdak, beschutting, verharding, fietsenrekken, prullenbak en op termijn een wifispot", meldt de politica.

Functiewisselingen
Maar alles lijkt stil te liggen rondom de verdere ontwikkeling van de jongerenhangplek. Volgens HvH heeft dat te maken met de vele functiewisselingen van de personen die bij de realisatie belast zijn, waardoor 'iedereen naar elkaar kijkt en wijst'.

Afhaken
Daar komt volgens Boumadkar bij dat de jongeren zelf in het ongewisse zijn gelaten over de voortgang van het project. Gevolg is dat jongeren én buurtbewoners dreigen af te halen als dat al niet gebeurd is. 

Nieuw leven
Er moet nieuw leven komen in de plannen. Als het aan Boumadkar ligt, kan dat snel gebeuren. In haar betoog aan B&W pleit zij voor realisatie van de hangplek voor maandag 30 september. Dat moet dan in overleg gebeuren met onder andere de jongeren. 

NIMBY
Een JOP realiseren klinkt makkelijker dan gedaan. In 2018 trok burgemeester Pieter Broertjes, die dat jaar écht een hangplek wilde realiseren, dat het toch een kwestie is van 'not in my backyard'


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>