Cheque Erfgooierskwartier voor deelname 'Aan de slag in de speeltuin'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Een cheque, overhandigd door de burgemeester, voor Speeltuin Erfgooierskwartier.
Een cheque, overhandigd door de burgemeester, voor Speeltuin Erfgooierskwartier. (Foto: Jantje Beton)

Cheque Erfgooierskwartier voor deelname 'Aan de slag in de speeltuin'

HILVERSUM - Een blijk van waardering voor Speeltuin Erfgooierskwartier aan de Erfgooiersstraat. Vrijdag heeft burgemeester Pieter Broertjes een cheque van 250 euro overhandigd vanwege de vrijwillige inzet aan het project 'Aan de slag in de speeltuin'.

Dit project is een landelijk initiatief van Jantje Beton en HandicapNL. Dit heeft als doel om onder andere leerlingen uit het VSO een werkplek te bieden. Vanaf vandaag vieren de Hilversumse speeltuin en de Klimopschool de start van hun samenwerking. Elke vrijdag gaat een groep van zes leerlingen aan de slag met het onderhoud en het beheer van de speeltuin.

Extra
"Het project spreekt mij heel erg aan", aldus beheerder van de speeltuin Patrick Slager. "Het is leerzaam voor de jongeren én een extra handje voor de speeltuin. Meer handjes zijn altijd welkom", vervolgt hij. 

Vaardigheden
Onder leiding van een docent gaat een groepje leerlingen aan de slag om de speeltuin klaar te maken voor het seizoen. De leerlingen doen werknemersvaardigheden op en de speeltuin wordt deels onderhouden door de leerlingen.

Werkplek
"Voor onze leerlingen is het belangrijk ervaring op te doen op een echte werkplek", stelt Myrel Woesthuis, stagecoördinator bij Klimopschool. "Hoe stel je je op naar je werkgever, hoe werk je door? Wanneer houd je pauze? Allemaal belangrijke vaardigheden die ze hier kunnen leren."

Maatschappelijk hart
De burgemeester geeft aan dat het Erfgooierskwartier een begrip is in Hilversum. "Dat geldt voor de kinderen die er naar hartenlust buiten kunnen spelen, maar ook voor anderen voor wie de vrijwilligers van de speeltuin regelmatig activiteiten organiseren. De vereniging staat midden in de samenleving en heeft een groot maatschappelijk hart. Dat blijkt ook nu weer. Ik vind het geweldig dat jongeren van de Klimopschool aan de slag gaan in de speeltuin, zodat die zijn belangrijke functie voor de wijk kan voortzetten."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>