Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum sluit overlastgevende afvalinzamelingsplaats

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De afvalinzameling aan de Van Ghentlaan wordt op woensdag 31 juli definitief gesloten. Door de vele plaatsingen van afval buiten de containers en de langdurige overlast die dit veroorzaakte heeft de gemeente Hilversum in samenspraak met de GAD besloten deze locatie op te heffen.

Leefbaar Hilversum en recent nog D66 hadden al hun ongenoegen geuit over de puinhopen rondom de containers. Milieuwethouder Jan Kastje meldt in een brief aan de gemeenteraad dat ondanks verschillende maatregelen door de GAD, zoals extra controles en het extra legen van de containers op zaterdagen, de overlast bleef. De gemeente en de GAD komen nog met een alternatief voor de straks gedupeerde buurtbewoners.

De gemeente meldt in een persbericht dat door de landelijke doelstellingen om meer te scheiden en de wijzigingen in de inzameling om aan deze doelstellingen te kunnen voldoen, er afgelopen jaar een verandering plaats heeft gevonden bij mensen thuis. Er komt steeds minder restafval en er komen meer grondstoffen die we beter kunnen hergebruiken.

En door de toename van online aankopen is ook de samenstelling van oud papier en karton veranderd. De GAD haalt minder kilogrammen aan afval in totaal op, maar wel meer volume. Dit komt door de vele dozen (karton) waarin online bestellingen worden verpakt. Voornamelijk deze dozen werden gebracht bij de Van Ghentlaan."

 

Uit de krant