Afbeelding

Drugsdealer uit Hilversum langer vast; compagnon mag wel naar huis

Politie

HILVERSUM - De 21-jarige Hilversummer die begin deze maand werd opgepakt voor het verkopen van verdovende middelen, - waaronder harddrugs - aan minderjarigen, zit sowieso nog tot medio oktober in de cel. Zijn compagnon, een 18-jarige plaatsgenoot, mag het strafrechtelijk onderzoek in vrijheid afwachten.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De 21-jarige verdachte moet sowieso voor 17 oktober voor de rechter verschijnen. Mogelijk is het onderzoek dan afgerond en kan de inhoudelijke behandeling plaatsvinden. Er bestaat echter ook de kans dat het OM nog druk doende is met het verzamelen van bewijsmateriaal.

De twee Hilversummers werden op maandag 1 juli opgepakt. Zij kwamen in beeld bij de politie na signalen over de verkoop van harddrugs in Loosdrecht en omgeving. In de woning van één van de mannen trof de recherche flink wat verdovende middelen aan, waaronder bijna 900 pillen, vermoedelijk XTC, hennep en hasj. Daarnaast zijn andere spullen in beslag genomen zoals auto's, mobiele telefoons, diverse slagwapens en een steekwapen.

Uit de krant