Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Geen bewijs: van dak gehaalde inbrekers Rozenstraat alweer vrij

Politie

HILVERSUM - De twee mannen die zondagmorgen vroeg van het dak werden gehaald op verdenking van een inbraakpoging bij een woning aan de Rozenstraat, mochten diezelfde dag alweer naar huis. Dat meldt een politiewoordvoerder.

De twee mannen, een 28-jarige Utrechter en 25-jarige Hilversummer, werden zondag rond 4.00 uur bovenop een dak betrapt en uiteindelijk overmeesterd. Dat lukte uiteindelijk doordat agenten de omgeving hadden afgezet en met een ladder van een buurtbewoner het dak op klommen. Dankzij een hoogwerker van de brandweer wist de politie het tweetal naar beneden te halen. De arrestatie trok veel bekijks.

Een woordvoerder meldde maandag dat er bij de betreffende woning sporen waren aangetroffen. Woensdag vertelt een andere politiewoordvoerder echter dat de twee mannen zondag alweer naar huis mochten wegens gebrek aan bewijs. De twee ontkennen iedere betrokkenheid bij een inbraak en de politie heeft geen sporenmateriaal kunnen vinden, aldus de zegsman. Wat de mannen dan wel deden op het dak is onduidelijk.

Uit de krant