Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Promoveert softbalploeg van Hilversum Hurricanes nu wél?

Sport

HILVERSUM - De softbalploeg van Hilversum Hurricanes wil kampioen worden en uit de eerste klasse promoveren naar de Silver League, het op één hoogste niveau.

Gemakkelijk wordt het niet voor Hurricanes om te promoveren. Voorgaande jaren mislukte de poging en de concurrentie is alleen maar toegenomen. De laatste wedstrijd voor de zomerstop, afgelopen zondag tegen de Orioles uit Bergschenhoek werd wel een voltreffer. De Hilversumse vrouwen van coach Edwin Pieneman zegevierden met 7-0 en 4-1 en staan in de promotiepoule op een gedeelde eerste plaats met het Haagse Catch.

De competitie wordt op zondag 25 augustus hervat met een uitwedstrijd tegen het Bussumse HCAW. Een week later speelt Hilversum thuis het cruciale duel tegen Catch. "Dan mogen er geen fouten worden gemaakt, zoals we die eerder maakten", zegt aanvoerster Kelly de Graaf, die afgelopen zondag straalde na de ruime zege.

Dat was een wederopstanding, want voor afgelopen zondag ging het in de promotiepoule nogal moeizaam. De Graaf: "We speelden te wisselvallig. We winnen van sterke ploegen, maar morsen punten bij ploegen die onder ons staan. We verliezen meestal van ons zelf. Verdedigend zit het goed in elkaar want we hebben weinig runs tegen. Het probleem was het scorend vermogen. Daarom is de winst tegen Orioles een mooie opsteker en laat zien dat we het wel kunnen."

De Graaf weet niet waarom het punten binnen slaan in de laatste weken voor de zomerstop zo moeizaam ging, uitgezonderd in de slotwedstrijd: "Terwijl we juist in de eerste competitieronde veel scoorden. Het ging bij vlagen; soms aan het begin van de wedstrijd en dan weer aan het slot. Maar niet constant. Ik merkte wel dat er een soort frustratie insluipt als het haperde."

Aan vechtlust en goede wil ontbreekt het niet. "We gaan als hechte vriendinnengroep voor elkaar door het vuur", vervolgt de aanvoerster. "We hebben plezier. Daarom zijn vrijwel alle meiden gebleven nadat we in het vorig seizoen de promotie misliepen. Bij andere clubs zie je dan uit teleurstelling een leegloop."

De Graaf heeft gemerkt dat de laatste jaren de spelersgroep is veranderd: "Dat is vier jaar geleden begonnen, nadat er speelsters vanuit Almere bij ons kwamen. Wij stonden bekend als lief en aardig, maar de meiden uit Almere brachten meer bluf en lef. Ook met de komst van coach Edwin Pieneman met zijn Amsterdamse humor is het plezier in het softbal weer teruggekomen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant