Afbeelding
Foto: Yvette de Vries

Werk aan het spoor tussen Hilversum en Amsterdam

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Wie tijdens de zomervakantie nog een keer met de trein naar Amsterdam wil, moet rekening houden met extra reistijd. ProRail gaat namelijk het spoor rond Naarden-Bussum en Weesp vernieuwen. 

Honderden mensen gaan vanaf zaterdag ruim drie weken dag en nacht aan de slag in het Gooi. Het spoor, de seinen en de bovenleiding worden vernieuwd. Twee overwegen worden smaller gemaakt. Een groot aantal wissels verdwijnt en er komen twee nieuwe wissels bij. Het station wordt beter ingericht en toegankelijker gemaakt.

Ook komt er een nieuwe onderdoorgang bij het Naardermeer, heel handig voor wandelaars en fietsers. Voor dieren komen er nieuwe faunapassages, zodat ook zij het spoor veilig kunnen oversteken. Vanaf 14 augustus gaat ProRail bij Weesp elf wissels vernieuwen. Alles bij elkaar een beste klus met een forse impact op het treinverkeer.

Behalve voor reizigers op het traject Hilversum / Naarden-Bussum / Weesp, hebben de werkzaamheden ook gevolgen voor reizigers van en naar Amersfoort en Flevoland. Tijdens deze periode is er beperkt tot geen treinverkeer mogelijk. Reizigers moeten rekening houden met vervangende NS-bussen, omreizen en 15 tot 45 minuten extra reistijd. 

Kijk hieronder naar een animatie over de werkzaamheden.

Uit de krant