Afbeelding
Foto: Bastiaan Miche

Hilversumer krijgt werkstraf voor mishandeling in café aan de Groest

Politie

HILVERSUM - De politierechter in Almere heeft een 20-jarige Hilversummer veroordeeld tot een werkstraf van negentig uur, waarvan dertig voorwaardelijk wegens mishandeling van twee mensen op 24 maart van dit jaar in café Shots aan de Hilversumse Groest.

Bovendien moet de man een cursus volgen over het gebruik van middelen. De Hilversummer kon zich niets meer herinneren van het incident dat vlak voor sluitingstijd rond vier uur in de ochtend plaats vond.

Bijdehand gesprek
Volgens de twee slachtoffers vroeg de man hun om een sigaret. Er ontstond een 'bijdehand' gesprek waarop de Hilversummer één van hen in het gezicht sloeg met de vlakke hand. Een getuige hoorde de klap. Ook de twee portiers van Shots zagen het gebeuren en grepen direct in.

Toen de rust weer gekeerd was en zij wegliepen gaf de Hilversummer de andere man een kopstoot zo zagen een aantal omstanders. Het slachtoffer liep een gebroken neus op. De man had twijfels over het verhaal want 'ik rook helemaal niet'. Echter uit zijn eigen geheugen kon hij niet putten omdat hij alles van die avond kwijt was. Hij dacht dat iemand drugs in zijn drankje heeft gedaan. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt." De man had negen biertjes en een aantal schotjes gedronken. De politierechter stelde dat ook overmatig drankgebruik tot een black-out kan leiden.

Zorgelijk
De 20-jarige is al eerder voor openlijk geweld en openbare dronkenschap veroordeeld. De politierechter noemde dat zorgelijk. "Drank en geweld, dat is geen goede combinatie", hield zij de man voor. "U kunt best wel drinken maar doe het met mate zodat het niet uit de hand loopt", sprak de rechter streng. Ook waarschuwde ze de man dat bij een volgende keer hij tot een celstraf wordt veroordeeld.

Het slachtoffer vorderde een schadevergoeding van 2500 euro. Zijn neus stond scheef en ook had hij last van concentratieproblemen. De rechter vond de klachten te weinig onderbouwd en acht een vergoeding van 500 euro redelijk.

Uit de krant