Afbeelding
Foto: Bob Awick

Leeuw Herman nieuwste aanwinst speeltuin Erfgooierskwartier

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het was een hele klus om het 450 kilo zware beeld vanuit Trompenberg over te brengen, maar sinds zaterdag staat de betonnen leeuw, genaamd Herman, prominent op het terrein van speeltuin Erfgooierskwartier. Voorzitter Wilma Fennema is blij met de nieuwste aanwinst. "Het is echt een blikvanger."

Fennema zag het beeld van leeuw Herman op de verkoopsite van Facebook en besloot te reageren. "Die mevrouw bleek op Trompenberg te wonen en gaf aan dat haar kinderen hier vroeger speelden", vertelt Fennema. "En dus besloot ze dat de leeuw naar de speeltuin ging."

De vorige eigenaar wilde van de leeuw af, omdat ze verhuist. Wel moesten medewerkers van de speeltuin het beeld zelf ophalen. Na een oproep op (opnieuw) Facebook was iemand van de gemeente zaterdag bereid de leeuw naar zijn nieuwe thuis te brengen.

Dat was aan de ene kant 'hilarisch', vertelt Fennema, maar ook 'best spannend om hem opgetild te krijgen'. "Hij is gigantisch groot. Maar uiteindelijk staat Herman op zijn plek. En je kunt er echt niet omheen."

Uit de krant