Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Afvalinzameling Van Ghentlaan dicht; nog geen alternatieven voor buurtbewoners

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Zoals aangekondigd is de afvalinzameling aan de Van Ghentlaan woensdag definitief gesloten. Voor gedupeerde buurtbewoners hebben de gemeente Hilversum en de GAD (Grondstoffen- en Afvalstoffen Dienst) Gooi en Vechtstreek echter nog altijd geen alternatieve locatie kunnen vinden.

Het ziet er ook niet uit dat deze er komt, vertelt een woordvoerder van de GAD, op een papiercontainer ergens in Wijdemeren (waarschijnlijk Loosdrecht) na. De kans is groter dan nu al bestaande locaties waar inwoners afval kunnen dumpen iets worden uitgebreid.

Verder is voorlopig het verzoek aan ieder om bij het dumpen van afval zo veel als kan gebruik te maken van één van de vier scheidingsstations (Hilversum, Weesp, Bussum en Huizen). "Wij zijn nog bezig met alternatieven, maar in deze vakantieperiode is dat allemaal wat lastiger", aldus de woordvoerder. "Het heeft zeker prioriteit. Als er meer bekend is, laten we dat zeker weten."

(Tekst gaat verder onder de foto)

De gemeente en GAD besloten eerder deze maand om de afvalinzameling aan de Van Ghentlaan - tussen Hilversum en Loosdrecht - te sluiten vanwege de vele plaatsingen van afval buiten de containers en de langdurige overlast die dit veroorzaakte. "Ondanks de maatregelen die de GAD heeft getroffen, zoals extra controles en het extra legen van de containers op zaterdagen, bleef er sprake van een hoge mate van overlast voor de buurtbewoners", was de uitleg.

Uit de krant