Afbeelding
Foto's: Ben Bus

Bijenkasten opnieuw omgegooid op Media Park

Algemeen

HILVERSUM - Voor de tweede keer in een paar maanden tijd zijn bijenkasten van De Media Bij omgegooid. Zondag was het opnieuw raak op het Media Park. Op het eerste oog lijkt de schade mee te vallen, zo blijkt uit berichtgeving van imker Ben Bus.

Zondagavond kreeg hij een belletje van Media Park Beveiliging. De mededeling was dat een echtpaar, dat iedere dag hun honden uitlaat, bijenkasten op de grond zag liggen en dat hadden gemeld. 

"Dat is altijd de schrik van iedere imker. Direct ben ik er naartoe gesneld er ik zag dat de eerste twee kasten om lagen", meldt Bus. "Ik heb de bijenvolken nog redelijk kunnen redden door de snelle actie van het echtpaar en de beveiliging."

Bij de eerste controle van de twee bijenvolken blijkt dat de koningin nog in leven is. dat is een grote opluchting voor Bus en de honingproductie. Het derde volk controleert de imker van de week. "Het geeft de bijen enorm veel stress bij dit soort handelingen."

In april lagen ook al eens een paar bijenkasten om. Daar maakte NieuwsUur-anchor Jeroen Wollaars melding van toen hij langs de blusvijver liep. Destijds lagen de aksten in het water. Het bijenvolk was verkleumd maar Bus wist de bijen er weer bovenop te krijgen. 

Meer hierover donderdag in De Gooi en Eembode

Uit de krant