Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Rondleidingen Raadhuis bij zonsondergang

Cultureel

HILVERSUM - Het raadhuis is mooi op elk moment van de dag, maar wie kent het gebouw bij zonsondergang? Eind augustus en begin september zijn er vijf donderdagen op rij rondleidingen door het raadhuis in de avondschemer. Het tijdstip waarop de rondleidingen beginnen, is per week afgestemd op het moment van de zonsondergang.

De rondleidingen onder leiding van een ervaren gids van het Dudok Architectuur Centrum starten met een bezoek aan de meest bijzondere interieurs van het raadhuis, zoals de Raadzaal, de Burgerzaal en de bestuurderskamers. Op dit tijdstip van de dag, als de schemering invalt, wordt extra duidelijk hoe architect W.M. Dudok speelt met licht en materialen.

De rondleiding eindigt met de beklimming van de 47 meter hoge toren, precies op tijd om te zien hoe de zon boven Hilversum ondergaat. Een aanrader voor jong en oud.

De rondleidingen vinden plaats op donderdag 22 en 29 augustus en op 5, 12 en 19 september 2019. Meer informatie over aanmelden, tijden en de kosten is HIER te vinden. 

Uit de krant