Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Politie pakt vluchtende automobilist na achtervolging toch nog

Politie

HILVERSUM - Met enige pijn en moeite heeft de politie gisteravond een man aangehouden. Eerder die zondag negeerde hij een stopteken, vluchtte hij voor de politie en bleek de bestuurder ook nog eens rond te rijden in een gestolen auto.

Een agent zag zondag rond 22.50 uur een donkere Renault Megane rijden op de Mies Bouwmanboulevard. De diender wilde de bestuurder controleren, maar toen hij een stopteken kreeg op de Lage Naarderweg bleek dat de automobilist daar geen trek in had, aangezien hij het gaspedaal indrukte en vervolgens de Koninginneweg insloeg en richting de 's-Gravelandseweg reed.

Remmen voor de verkeersdrempels deed de bestuurder niet. Dat zorgde voor een vonkenregen na iedere drempel. Uiteindelijk verloor de achtervolgende politiewagen de auto uit het oog.

Niet veel later (23.30 uur) kwam een melding binnen dat de auto geparkeerd werd op de Koninginneweg. Daar stond de wagen inderdaad. De politie kwam erachter dat de auto gestolen was. Datzelfde geldt voor de kentekenplaten die op de wagen zaten.

De politie wist de vermoedelijke bestuurder kort daarop aan te houden. De man is meegenomen op verdenking van heling. Hij is ingesloten ten behove van het onderzoek, dat nog gaande is. 

Uit de krant