Extra jaren voor raadhuis in Madurodam zitten erop
Extra
Logo gooieneembode.nl
De mini-versie van het raadhuis is niet langer te zien in Madurodam.
De mini-versie van het raadhuis is niet langer te zien in Madurodam.

Extra jaren voor raadhuis in Madurodam zitten erop

HILVERSUM - Dat het raadhuis in Madurodam is weggehaald, is geen verrassing voor de gemeente. Vier jaar terug was daar al sprake van, omdat de mini-versie van Dudoks meesterwerk al in deplorabele staat verkeerde.

In 2015 heeft de gemeente in overleg met Madurodam besloten het raadhuis te laten staan. Hilversum vierde het Dudokjaar - het was honderd jaar terug dat de bekende stadsarchitect in dienst kwam bij de gemeente. "Verwijdering is opgeschort en is er gesproken over een opknapbeurt voor de gegeven extra jaren. De opknapbeurt heeft nooit plaatsgevonden. Financiering via 'crowdfunding' is niet gerealiseerd. Behoud van het miniatuur paste tevens niet in de nieuwe strategie Madurodam", meldt de gemeente vandaag.

De afgelopen jaren is er meermalen gesproken met de gemeente en Madurodam over de vertegenwoordiging van Hilversum in Madurodam, op een eigentijdse en interactieve manier. Het thema 'media' leek hier het beste bij aan te sluiten, gezien ook de aanwezigheid van het mediapark in Madurodam, in de vorm van het Instituut Beeld & Geluid, het AVRO-TROS-gebouw en de NEP-studio's.

Tot op heden is daar nog geen concreet creatief concept uit naar voren gekomen, maar mocht dit het geval zijn, dan zijn er nog altijd korte lijnen tussen Madurodam, de gemeente en andere betrokken (media)-partners uit Hilversum.

Meer berichten