De werkplaats.
De werkplaats. (Foto: © Bastiaan Miche)

Verzet in Oost tegen bouwplannen busremise

HILVERSUM - Over woningbouw op het busremiseterrein aan de Larenseweg valt met verenigde omwonenden en belanghebbenden niet te praten. De bewoners vinden het gebied nu al te dichtbevolkt en komen in verzet tegen de gepresenteerde plannen van ontwikkelaar Dennenborgh Group.

Het herinrichtingsplan voor het terrein van Connexxion is om driehonderd woningen te realiseren, waaronder drie torenflats. Dat is een 'waanzinnig plan', zo laat Henri van IJken weten. Hij woont zelf aan de Larenseweg en heeft na de presentatie van de plannen in juni met enkele andere buurtbewoners Stichting Betrokken Omwonenden Busremise Hilversum (BOB H) opgericht.

Volgens de initiatiefnemer groeit het aantal leden van de stichting snel. Vorige week zijn flyers verspreid in de directe omgeving, waaronder de Geuzenbuurt. "Mensen melden zich massaal aan, omdat niemand achter deze plannen kan staan."

Als de plannen door zouden gaan, dan hebben de omwonenden op een paar meter van hun tuin een groot gebouw staan. Daarnaast is de druk al hoog in dit deel van Hilversum. Met duizend nieuwe bewoners in de wijk wordt qua leefbaarheid het niet beter. De stichting wil de plannen ten koste van alles voorkomen, maar is bereid om met iedereen het gesprek aan te gaan, ook omdat BOB H een eigen idee heeft voor de busremise.

Meer berichten