Afbeelding
Foto: © Bastiaan Miché

Onderscheidend tennistoernooi De Gooische Vallei

Sport

HILVERSUM - Het is drukker dan ooit bij De Gooische Vallei Open. De organisatie van het dubbeltennistoernooi op Sportpark Crailoo zag dat 425 tennissers zich inschreven, waarvan drie kwart dan ook nog eens aan twee categorieën meedoet.

De kracht van het toernooi zit 'm volgens de club in de dingen die er naast de tennisbaan allemaal zijn. Het vermoeden is dan ook dat dit heeft geleid tot een recordaantal deelnemers.

De concurrentie in 't Gooi is groot. Er zijn veel tennistoernooien in deze regio en dan is het belangrijk dat je wat meer biedt, zo laat Myrthe Trommel weten van De Gooische Vallei.

Naast het feit dat de deelnemers presteren op de all weather banen, zijn de tennissers gegarandeerd van meerdere wedstrijden. Zij spelen in een poule. Buiten de baan is er eveneens van alles te doen. Iedere avond kunnen de sportievelingen een hapje mee-eten, bijvoorbeeld Surinaamse roti, Indonesisch buffet en lasagne met later een kaas- en wijnproeverij.

Dan staan er ook nog activiteiten op het programma als een karaoke-avond en een feestavond (vrijdagavond). "Het wordt een soort ontmoetingsplek", vertelt Trommel. Het toernooi duurt tot en met zondag - dan zijn de finales. De activiteiten duren tot en met zaterdag.

Uit de krant