René Graafsma in 2018 toen hij het politiebureau aan de Groest bezette.
René Graafsma in 2018 toen hij het politiebureau aan de Groest bezette. (Foto: Bastiaan Miché)

Vertrouwen terug bij Graafsma na goed gesprek met politie

HILVERSUM - En het vertrouwen is weer hersteld. René Graafsma, vader van Dascha Graafsma, heeft zaterdagavond samen met Joey Roelofs van het Onderzoeksteam Team Dascha Onderzoek een goed gesprek gehad met de politie.

Een dag eerder had Graafsma nog het vertrouwen opgezegd in de second opinion van het Openbaar Ministerie (OM). Aanleiding hiervoor is dat hij niet alle beelden heeft gezien. In september 2018 bezette Graafsma het Hilversumse politiebureau omdat hij het volledige dossier wilde inzien van het onderzoek naar de dood van zijn dochter in november 2015.

Nu is overeengekomen dat de beelden van de Utrechtseweg, waarover hij het TDO eerder vragen zijn gerezen, binnenkort nogmaals door Graafsma mogen worden bekeken om vast te stellen of de beelden in de zuidelijke richting op die weg al dan niet ontbreken.

Als blijkt dat de beelden er niet zijn, wordt onderzoek gedaan naar een verklaring hiervoor. "Met deze afspraak heeft Graafsma zijn vertrouwen in de samenwerking met politie en justitie uitgesproken en heeft hij het bureau verlaten", zo meldt het TDO. 

Meer berichten