Hoe het zit met de balkons op de Erfgooisersstraat is nog niet duidelijk.
Hoe het zit met de balkons op de Erfgooisersstraat is nog niet duidelijk. Foto: Bob Awick

Dudok Wonen ook bezig met onderzoek naar onveilige balkons Den Ool

Algemeen

HILVERSUM - Dudok Wonen neemt ook de status van de balkons aan Den Ool onder de loep. Naast vier andere complexen - nu nog twee - in Hilversum kunnen de huurders momenteel niet vertoeven op hun balkon.

Vanuit de woningcorporatie klinkt dat zij druk bezig zijn met het onderzoek naar de staat van deze balkons. De complexbeheerders van Dudok Wonen zouden in nauw contact staan met de bewoners en zijn regelmatig te vinden in het complex nabij de brandweer om te praten met de huurders. De Hilversummers die niet op hun balkon terecht kunnen, hebben volgens de corporatie compensatie gekregen in de huur.

En dat is niet voor het eerst, want eind juli kwamen er berichten naar buiten van bewoners van de Erfgooiersstraat, de Kupstraat, de Oosterengweg en de Van Linschotenlaan dat de balkons niet veilig waren. Medewerkers van de woningcorporatie stonden - net tijdens die tropische dagen - in de avonduren voor de deur om de bewoners op de hoogte te brengen dat zij niet langer van hun balkon gebruik konden maken. Onduidelijk was hoe onveilig het was bij de ongeveer 200 woningen en daarom nam Dudok Wonen het zekere voor het onzekere.

Inmiddels is gecommuniceerd aan de bewoners van de Van Linschotenlaan en de Oosterengweg dat de balkons veilig zijn. Hier blijkt sterker staal te zijn gebruikt bij de bouw dan elders is het geval is geweest. Het onderzoek loopt nog voor wat betreft de andere twee straten. Deze bewoners houden zolang de situatie niet veilig genoeg is de korting op de huur.

Uit de krant