Afbeelding
Foto: Provincie Noord-Holland

Geen treinverkeer tijdens bouw tijdelijke overgang Mussenstraat

Algemeen

HILVERSUM - Als aannemer BAM de tijdelijke overgang realiseert tussen de Oude Amersfoortseweg en de Mussenstraat rijden er geen treinen tussen Hilversum en Amersfoort. Dat geldt voor zaterdag 7 september - direct vanaf middernacht - tot en met maandag 9 september 5.00 uur. Dat laat de provincie Noord-Holland weten.

De spoorwegovergang op de Oosterengweg blijft overigens gewoon open voor verkeer. Automobilisten, fietsers en voetgangers moeten dit weekend geen last hebben van dichte spoorbomen.

Strook
In de week voorafgaand aan het werkweekend neemt de bedrijvigheid in de omgeving van de toekomstige tijdelijke overweg toe, zo waarschuwt de provincie. De strook met parkeervakken langs het spoor aan de zijde van de Mussenstraat wordt gebruikt voor kranen en materialen.

Bouwkeet
Ook wordt een bouwkeet geplaatst voor personeel. De keet wordt na het weekend weer weggehaald. De strook langs het spoor blijft beschikbaar voor BAM als ruimte voor opslag van bouwmaterialen.

Spoorstaven
Het doorslijpen van de spoorstaven en het aanbrengen en verdichten van steenslag zorgen vooral op zaterdag 7 september voor geluidsoverlast. Zondag 8 september is gereserveerd voor het afbouwen en het testen van het nieuwe systeem. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Anderhalf jaar
Deze klus valt onder het kopje voorbereiding. Komend voorjaar start de bouw van de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg. "Om snel en veilig te kunnen bouwen, sluiten we de Oosterengweg anderhalf jaar af voor het verkeer. Automobilisten wordt geadviseerd in die periode zoveel mogelijk gebruik te maken van de ring of de rondweg", meldt de provincie.

Weer weg
Via de tijdelijke overweg die nu gebouwd wordt, kunnen fietsers, voetgangers en hulpdiensten gedurende de aanleg van de onderdoorgang het spoor kruisen. Deze overweg wordt pas in april 2020 in gebruik genomen. Het gaat om een tijdelijke voorziening. Als de spoorwegonderdoorgang aan de Oosterengweg klaar is (2022), gaat de overweg aan de Mussenstraat weer weg.

Busverbinding
De werkzaamheden vallen onder het project HOV in 't Gooi ,dat zorgt voor de aanleg van een snelle busverbinding tussen Huizen en Hilversum. In Hilversum komt parallel aan het spoor een vrije busbaan te liggen. Door op de drukke Oosterengweg een onderdoorgang te bouwen, heeft het verkeer straks geen last van kruisende treinen en bussen. De onderdoorgang krijgt namelijk twee niveaus: voor snel én voor langzaam verkeer.

Uit de krant