Maandag trappen de eerste veertig studenten af bij Hogewey in Weesp.
Maandag trappen de eerste veertig studenten af bij Hogewey in Weesp. Foto: Marieke van Veen

Vivium en MBO College Hilversum starten met Zorgprofessional+

Zorg

HILVERSUM - Het was tijd om een meer praktijkgerichte opleiding te ontwikkelen. Dat is wat MBO College Hilversum en Vivium Zorggroep hebben gedaan. Na anderhalf jaar voorbereiding op Zorgprofessional+ is het maandag 2 september dan zover: de start van de opleiding.

De nieuw ontwikkelde beroepsopleiding is volgens het onderwijsinstituut voor iedereen die wil werken in de ouderenzorg. Het verschil met andere opleidingen is dat studenten bij deze opleiding volledig werken en leren in de praktijk. "Dus niet meer op school", voegen de initiatiefnemers er duidelijk aan toe.

Zij-instromen
"We merken dat het op een schoollocatie moeten leren vaak een obstakel is om in de zorg aan de slag te gaan", meldt Anja Brugman, projectleider en adviseur Leren & Ontwikkelen bij Vivium Zorggroep. "Dat speelt soms bij jongeren, maar ook bij 25-plussers of vijftigers die willen zij-instromen."

Flexibel leertraject
Volgens Steven van Schaik, opleidingsmanager Gezondheidszorg bij MBO College Hilversum biedt Zorgprofessional+ meer keuze voor de studenten, biedt flexibele leertrajecten en ligt nu de theorie minder ver van de praktijk.

Programma
De duur van de opleiding varieert: van één tot drie jaar binnen de verschillende afdelingen van Vivium. "Als je al ervaring hebt op bepaalde onderdelen dan passen we jouw programma aan", legt Brugman uit. 

Erkend mbo-diploma
Van revalidatie, wonen met zorg, wijkzorg tot verpleeghuizen voor mensen met dementie. Nieuw is dat studenten elke maand kunnen instromen. Het resultaat, waarbij Vivium zorg draagt voor de opleidingskosten, is een regulier erkend mbo-diploma niveau 3 Verzorgende Individuele Gezondsheidszorg/Maatschappelijke Zorg én een baangarantie bij Vivium.

Aftrap
De aftrap van de nieuwe opleiding maandag om 9.30 uur plaats bij Vivium Hogewey in Weesp. Naast de initiatiefnemers Vivium Zorggroep, MBO College Hilversum en de eerste veertig studenten is ook verpleegkundige en vlogger Tommie Niessen van de partij. 

Nadere informatie is te vinden op www.vivium.nl en www.rocva.nl. 

Uit de krant